NÖROLOJİK REHABİLİTASYON

İstanbul Evde Fizik Tedavi Merkezi, nörolojik rahatsızlıkları olan hastaların tedavisinde uzmanlaşmış yetenekli bir grup nörolojik klinik uzmanı çalıştırmaktadır. Uzman fizyoterapistlerimiz sizin veya sevdiğiniz kişinin özel ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre bir tedavi planı oluşturacak, hareketliliği ve bağımsız işleyişi yeniden kazanmaya ve aynı zamanda yaralanmayı önlemeye yardımcı olacaktır.

Hepsinden iyisi, İstanbul Evde Fizik Tedavi Merkezi ile hastalar fizik tedavilerini evde alabiliyorlar. Lisanslı fizyoterapistlerimiz evinize geliyor.

Nörolojik rehabilitasyon nedir?

Nörolojik rehabilitasyon, sinir sistemini etkileyen yaralanma, hastalık veya rahatsızlıkları olan kişiler için tasarlanmış rehabilitasyondur. Buna ALS, Alzheimer hastalığı, serebral palsi, Parkinson, MS veya omurilik yaralanması olan hastaların yanı sıra felçten iyileşmekte olan hastalar da dahildir.

Bu tür durumlar denge, hareket ve konuşmada zorluklara neden olabilir ve bunların tümü deneyimli bir fizyoterapistin yardımıyla büyük ölçüde iyileştirilebilir. Ayrıca fizik tedavi daha fazla fonksiyon kaybını yavaşlatabilir veya önleyebilir.

 

Hastalar neden nörolojik tedaviye ihtiyaç duyar?

Beyni etkileyen hastalıkları olan veya beyin hasarına yol açan yaralanmalar veya diğer travmatik olaylar yaşayan hastalar genellikle nörolojik tedaviye güçlü adaylardır. Nörolojik sorunları olan hastaların dengede zorluk çekme eğiliminde olması ve düşmeye yatkın olması nedeniyle nörolojik terapi hem hareketliliği hem de işlevselliği iyileştirmek ve daha fazla yaralanmayı önlemek için kullanılır.

Nörolojik tedavinin en yaygın nedenleri şunlardır:

-Omurilik veya beyin yaralanmaları

-Parkinson hastalığı

-Alzheimer hastalığı

-Huntington hastalığı

-Multipl skleroz

 

Nörolojik durumlar için fizik tedavi

Nörolojik fizik tedavi çok çeşitli nörolojik durumları tedavi etmek için kullanılabildiğinden tedavi planları hastadan hastaya büyük farklılıklar gösterir. Genel olarak bir plan, esneklik ve kuvvet egzersizleri, mobilite eğitimi, nöromüsküler yeniden eğitim ve motor yeniden eğitimi gibi hastanın kendi başına yapabileceği hafif egzersizleri içerecektir.

Nörolojik bir fizyoterapist, hastanın ihtiyaçlarını, durumunu ve hedeflerini kapsamlı bir şekilde değerlendirerek bir tedavi programına başlayacaktır. Zamanla, fizyoterapist hastanın kaybettiği işlevlerin çoğunu yeniden kazanmasına ve bağımsız bir yaşama dönmesine yardımcı olabilir.

Whatsapp